Friday, December 28, 2012

Kembali ke LArAM

Lama sudah tidak indahkan blog ini. Sejak bersara dari perkhidmatan sepatutnya ada masa untuk menulis sesuatu pengalaman dalam blog.. Banyak masa dihabiskan dengan FB sahaja, kerana FB merupakan media sosial yang pantas sampai kepada kenalan berbanding blog. Kelebihan blog tetap mengatasi FB, di mana maklumat dalam blog lebih mudah untuk dirujuk berbanding dengan FB.

Sudah 8 bulan bersara, banyak berlaku perubahan aktiviti harian. Setiap pagi, jika tidak hujan menjalan aktiviti berjoging di dataran MDKL. Namanya joging tetapi hanya berjalan sahaja hingga hingga keluar peluh. Biasanya mengelilingi track sebanya 7 kali sudah memadi untuk berpeluh. Aktiviti jarang dilakukan semasa berkhidmat dahulu.

Peristiwa besar selepas bersara ialah mengadakan majlis walimatulurus puteri sulung  pada 27 Mei. Majlis berjalan dengan lancar.

Kesempatan untuk balik kampung lebih kerap. Pernah tiap-tiap minggu, samada bermalam atau balik hari. Terutama ketika membuat baik pulih atap dan lantai rumah (rumah mertua) yang telah rosak dan reput, disamping melihat ibu yang kurang sihat. Baik pulih itu di buat di akhir bulan 6 dan sempat disiap sebelum raya. Kali ini sering balik kampung melihat ibu (ibu sendiri).

Sebelum seminggu berpuasa mengikut rombongan sekolah berwisata ke Indonesia selama 6 hari (11-16 Julai). Banyak pengalaman menarik di sini. InsyaAllah satu catatan untuknya akan menyusul.

Tanggal 24 November  adalah majlis pertunangan puteri kedua dan majlis akad nikah dicadangkan 26 Oktober 2013.

Satu perancangan spontan yang diusul oleh puteri kedua ialah berwisata ke Padang - Bukittinggi pada 21-26 April 2013. Tiket penerbangan sudah dibooking secara online. Urusan pakej diuruskan oleh Jasper Travel & Tour Sdn Bhd.

-sekadar catatan ringkas
Seja o primeiro a comentar

Alam Sekitar

Sayangilah kurniaan Allah ini. Hargailah pemberianNya.
Alam dan manusia saling bantu membantu.
Kesejahteraan alam, sejahteralah semua kehidupan di alam ini.

LAKAR ruang MAYA - [LArAM] ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO