Sunday, September 20, 2009

UCAPAN HARIRAYA SMS

HARTA PALING BERHARGA ADALAH SABAR. TEMAN PALING SETIA ADALAH AMAL. IBADAH PALING INDAH ADALAH MEMAAFKAN. MOHON MAAF ATAS SEGALA KHILAP. SELAMAT HARI RAYA. MAAF ZAHIR DAN BATINDARI ROSLAN (BIRAS): SELAMAT HARI RAYA MAAFKAN KESILAPAN KAMI SUAMI ISTERI.

DARI CIKGU HALIZA HUSSIN: NYIMPEN JENANG JERO TIN, AREK DIGOWO MARENG SURO, KELUPUTAN KULO LAHIR BATIN, SALAH SILAP NJALOK NGAPURA. BOCAH CILIK MANGAN SEGO, SEGO DIPANGAN KARO GULO, WES SUWIORAK NGOMONG JOWO, DINO ROYO NJALOK NGAPURA. BUKO POSO LAWUH'E GEREH, NJEGOR SUNGEIDICAPLOK BOYO, KELUPUTANKU, SINGAKEH, KITO O-O LAH YO? "SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN N MAKAN MINUM D HALALKAN"

DARI CIKGU HASNI SULAIMAN: SALAM 'EIDULFITRI DARI SAYA SEKELUARGA. TAQABBALLAHUMINKUM. MINAL 'A-IDIN WALFA-IZIN. WA KULLU 'AMIN WA ANTUM BIL KHIR.

DARI AZRUL HUSIN: SELAMAT BERBUKA PUASA UNTUK RAMADAN TERAKHIR TAHUN IBI. SEMOGA BERTEMU LAGI RAMADAN TAHUN HADAPAN. SELAMAT HARI RAYA AIFITRI. MAAF ZAHIR DAN BATIN. CBFB TERUS FOCUS!

DARI BANG ARIF (SU RUKUN TETANGGA: ASSALAMUALAIKUM...*TABIR LELANGIT BERBUNGAN BAWAL, WARNA SEPADAN ALIS TERKUKUR, TAKBIR DAN TAHMID MEWANGI SYAWAL, KEMENANGAN RAMADAN TAKWA BERSYUKUR.* POHON TANJUNG TEPIAN SAWAH, BERDAUN KASAP BENIH DISEMAI, SALING BERKUNJUNG TERJALIN UKHWAH, TULUS BERMAAF IKHLAS BERDAMAI.* MOHON MAAF ZAHIR & BATIN, SILATURAHIN ERAT TERJALIN. SALAM AIDILFITRI SUBUR MENGAMIN...! *INGATAN MESRA ABADI PENUH TAKZIM.

DARI SALEH ALAUDIN (BIRAS): SALAM. YA ALLAH, MENJELANG SYAWAL YANG MULIA INI, MULIAKANLAH DAN SAYANGILAH SAUDARA AKU INI SEKELUARGA, BERKATILAH DAN TAMBAHKANLAH KESIHATANNYA, LIMPAHKAN REZEKINYA, TETAPKAN IMANNYA, BERIKANLAH KENIKMATAN DAN IBADAHNYA, JAUHKANNYA DARI FITNAH DAN PENGHINAAN..AMIN. SELAMAT HARIRAYA AIDILFITRI. TANGANKU HULUR DI HARI MULIA..MAAF, ZAHIR DAN BATIN.

DARI NAZRI BIOSWAN: PERTALIAN TERPUTUS KITA SAMBUNGKAN. PERHUBUNGAN YANG ADA KITA ERATKAN. AIFITRI... BERSAMA KITA RAIKAN. SALAH & SILAP POHON DIMAAFKAN. SALAM LEBARAN MINAL AIDIL WAL FAIZIN..

DARI YAZID I-CHARGE: RAMADAN DITINGGALKAN DENGAN KEINSAFAN. SYAWAL DISAMBUT DENGAN KESYKURAN. KEMAAFAN DIPOHON DENGAN KEIKHLASAN. EID MUBARAK & MAAF ZAHIR BATIN.

DARI CIKGU SUZANA LAIFAH: PELITA DILETAK DIATAS PARA, HENDAK DINYALAKAN DI TEPI PERIGI, SMS DIHANTAR PENGGANTI KAD RAYA, TANDA INGATAN D AIDIL FITRI. SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN

DARI NASIR (ADIK): ASSALAMUALAIKUM. LISAN SELALU TAK TERJAGA. JANJI TAK DITEPATI. HATI BERPRASANGKA, AMANAH TERTUNAI. HIDUP INI MENJADI INDAH JIKA MASIH ADA KEMAAFAN. KAMI SUSU 10 JARI MEMOHON JUTAAN AMPUN MAAF DI ATAS SEGALANYA DAN HALALKAN TERMAKAN TERMINUM. KULLU A'MMUN ANTUM BI KHIR, MINAL A'EIDIN WAL FA'EIZIN, TAQABBALALLAH MINNA WA MINKUM YA KARIM.

DARI MAHADIR: TANGAN DIHULUR TAK KESAMPAIAN, SENYUM DIUKIR TAK KELIHATAN. SMS DIKIRIM TANDA INGATAN. DI AIDILFITRI KITA BERMAAFAN. SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN.

DARI USTAZAH ALIZAWATI: "UKHWAH ITU BUKAN TERLETAK PADA KEKERAPAN PERTEMUAN, BUKAN JUGA PADA MANISNYA UCAPAN DIBIBIR. TETAPI PADA INGATAN TERHADAP SAUDARANYA DALAM DOA". SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN.

DARI MD SAFRI: BICARA KADANG-KADANG TAK TERJAGA. JANJI KADANG-KADANG TERABAI. HATI KADANG-KADANG BERPESANGKA..SIKAP KADANG-KADANG MENYAKITKAN. HIDUP INI MENJADI TERLALU INDAH JIKA MASIH ADA KEMAAFAN DI ANTARA KITA...@ SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI..MAAF ZAHIR DAN BATIN.

DARI CIKGU RAFIAH: DI AIDIL FITRI MULIA NAN BERKAT KU POHONKAN KE HADRAT ILAHI AGAR DIRIMU DIRAHMATINYA DAN KEBAHAGIAAN SENTIASA MENGIRINGIMU. MOHON SETULUS KEMAAFAN ATAS SEGALA-GALANYA..SETIAP TUTUR KATA DAN PERLAKUAN YANG TERGURIS DI HATI. SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI MAAF ZAHIR BATIN..

DARI SAIFUDDIN (TEKNISYEN): BUAT SEMUA WARGA SMKTD. SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI. MAAF SEKIRANYA ADA TERKASAR BAHASA, TERSALAH BICARA. MAAF ZAHIR DAN BATIN..

DARI PENGETUA: SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI MINALAIDILWAFAIZIN DAN MAAF ZAHIR DAN BATIN..

DARI HJ KAMARUDIN (PK KOKU): DI HARI YANG MULIA INI..SAYA DENGAN RASA RENDAH DIRI .. MEMOHON KEMAAFAN ATAS KETELANJURAN BICARA, BERLEBIHAN TINGKAH LAKU, PENGUCAPAN YANG MUNGKIN JADI DOSA. TERUMPAT DAN TERKATA YANG TIDAK DISENGAJA ATAU APA SAHAJA YANG MUNGKIN MENJADI DOSA SEMASA KITA BERGAUL, BEKERJA DAN BERSENDA..DIUCAPKAN SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI...

1 Comentário:

Pok-Din Inc said...

ustaz..
mane sy punya sms raya..
kenape x de kt sini. hehe

Alam Sekitar

Sayangilah kurniaan Allah ini. Hargailah pemberianNya.
Alam dan manusia saling bantu membantu.
Kesejahteraan alam, sejahteralah semua kehidupan di alam ini.

LAKAR ruang MAYA - [LArAM] ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO